Contacte

- La meva Empresa
- E-Mail

- Currículum Vitae

Astronomia

- Equipament
- Astrofotografia
- Treballs publicats
- Telepolis
- A.A.A. de Girona
- Serveis astronòmics


 Meteorologia de Llagostera

- Radar i previsió
- Imatges de satèl·lit
- Temp. de xafogor
- Temps real
- Fotometeo             - Llagostera nevada

- Dades mesurades
- Dades de 1999
- Dades de 2000
- Dades de 2001
- Dades de 2002
- Dades de 2003
- Dades de 2004
- Dades de 2005
- Dades de 2006

 TEL·LÚRIUM, UNA MODESTA APROXIMACIÓ A LES CIÈNCIES DE LA TERRA  

    Una visió personal de l'Univers que ens envolta

La Ciència com a camí per a la recerca de la Veritat


Tal i com afirmava Carl Sagan som "pols d'estels" i estem formats pels àtoms que van néixer amb la mort de la generació d'estels anterior a la del nostre Sol. Així, units en el mateix origen, compartim amb tota la matèria del Cosmos la mateixa essència i amb tots els éssers de l'Univers els mateixos principis orgànics. Malgrat tot,  som els únics habitants de la Terra que hem desenvolupat una eina capaç de comprendre la Natura i (encara vagament) de comprendre'ns a nosaltres mateixos com a Humanitat. Aquesta formidable eina és la Ciència.

El pensament científic ha estat el que ens ha permès de sobreviure durant milions d'anys d'evolució biològica, des de les sabanes a l'Àfrica Oriental fins la tecnificada globalització del nostre món actual. Però van ser el antics grecs els que van postular inicialment els principis del nostre pensament modern. La Ciència durant aquests darrers 3000 anys s'ha diversificat molt i actualment el mètode científic es pot aplicar a qualsevol aspecte del nostre entorn. Les diverses Ciències no són més que camins que porten tots cap un mateix destí final: la comprensió de la Veritat.

Així, hem de fugir de la Ciència excloent i obscura, sovint reflex fidel de la nostra societat estructurada de manera piramidal i heretada encara avui del nostre passat com a hominids. Totes les ciències són vàlides i complementàries i el coneixement només té sentit si podem compartir-lo. El caràcter transversal de la Ciència en la que totes les seves disciplines formen part inseparable d'una mateixa realitat (la Natura) ha de traspassar els límits acadèmics i de la investigació per transformar la societat en una veritable organització holística de coneixements (on cada petita part independent és portadora de tota la informació del conjunt del que forma part).

En aquestes pàgines trobareu petites aportacions al coneixement global a partir de la meva experiència personal, especialment pel que fa a l'intent de caracteritzar el clima de Llagostera. Per a aconseguir-ho cal recollir de manera exhaustiva totes les dades meteorològiques possibles durant 30 anys. Aquesta tasca va començar al mes d'octubre de 1999 i està oberta a la participació de tots els que, d'una o altre forma, podeu disposar de dades meteorològiques diàries. Actualment ja podeu consultar en temps real els paràmetres meteorològics de Llagostera mesurats a la Urbanització Mont-Rei de LLagostera, a 122,5 metres d'alçada sobre el nivell del mar. Les dades s'actualitzen automàticament cada 30 minuts i fins i tot el sistema pot enviar-te de forma automàtica un e-mail si es produeix alguna situació meteorològica del teu interès. Per exemple, el sistema pot avisar-te via e-mail si plouen més de 30 litres per metre quadrat.

També hi trobareu informació sobre les meves altres passions: l'Astronomia i la Paleoantropologia. Com ja he dit, tot forma part del mateix entrellat: el coneixement objectiu com a eina de recerca de la Veritat, la veritable natura del Cosmos...

Espero que aquesta informació us resulti interessant i les vostres col·laboracions seran sempre benvingudes.


DARRERES NOVETATS

Informació enviada per: Rafael Balaguer Rosa
Data: 28/01/2006
Font: © Tel·lúrium, Rafael Balaguer Rosa.

Llagostera sota la neu! Aquest matí ens hem llevat sota 7-10 cm!.


Informació enviada per: Rafael Balaguer Rosa
Data: 27/01/2006
Font: © Tel·lúrium, Rafael Balaguer Rosa.

Avui hem registrat la primera nevada d'aquest hivern i la primera registrada amb l'estació meteorològica automàtica. Durant la nit del 26 al 27 els 3 l/m2 de precipitació han estat en forma de neu, acumulant un gruix d'uns 2 cm i durant tot el matí han anat precipitant alguns flocs i aigua-neu. A les 19:30 la nevada s'ha intensificat.


Informació enviada per: Rafael Balaguer Rosa
Data: 29/11/2005
Font: © Tel·lúrium, Rafael Balaguer Rosa.

Ja està en funcionament l'estació meteorològica automàtica, que connectada de manera permanent a l'ordinador permet actualitzar les dades meteorològiques de Llagostera en temps real. També pot avisar-te via e-mail si es produeix algun fenomen meteorològic del teu interès. Només cal que comuniquis el teu correu indicant els paràmetres que t'interessen.


Copyright © 2006 (Tel·lúrium). Web personal de Rafael Balaguer Rosa
Estadisticas y contadores web gratis
Manuales Oposiciones

Antropologia

- 1ghggs
- hhghgi
- hghghins
- hhfkks
- inhghhgs
- ddddds
- igfggfn


Fotografia

- Insectes
- Flors
- Pobles i ciutats
- Tanzània
- Llagostera
- La meva família     - inhghhgs
- ddddds
- igfggfn


Webs amigues

- Cristina Díaz
- Jordi Sesé
- Francesc Pruneda
- Jordi Serrallonga
- Mas Roig
- Jordi Galbany         - Llagostera              - El Poll

Darrera actualització: 04/02/2006